Ny udvisningssag: 1...
 
Del:
Notifications
Clear all

Ny udvisningssag: 13-årige »Mint« udvises til Thailand

Side 6 / 6

Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 281
 

»Er det rigtigt?« Mint har svært ved at forstå, at hun inden for kort tid kan vende tilbage til Danmark.

»Ja, ja, ja, den er god nok,« siger Frank Thøgersen på en halvsløj videosamtale fra Køge.

Mint har netop afsluttet nogle prøver på den skole i Thailand, som hun har gået i siden april, da hun får et uventet opkald fra Danmark.

Hele dagen har hun siddet og svedt over prøverne. Og imens har hendes papfar, Frank Thøgersen, hele formiddagen svedt over, at han nu endelig kunne ringe og give hende den nyhed, han i så mange måneder har håbet på kom.

Læs og se nærmere på: BT


SvarCiter
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 281
 

Mints papfar, Frank Thøgersen, og lillebror Malick er netop rejst til Thailand på forlænget sommerferie.

Drømmen er, at han i august kan vende hjem til Danmark med hele sin familie – også Mint og hans kone, Ratree.

Men helt så stærkt ser det ikke ud til at gå.

For selvom ministeriet allerede er i gang med det lovforberedende arbejde, bliver det først fremsat på den anden side af Folketingets sommerferie.

»Denne sag står øverst på min liste. Nogle børn er kommet i klemme, fordi Folketinget har vedtaget nogle regler, som hverken kan forklares eller forsvares. Derfor er vi også allerede gået i gang med at forberede en løsning. Den vil blive præsenteret for partierne hurtigt efter sommerferien,« lyder det fra den nye udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S).

Lige før sommerferien kunne Mint, familien og klassekammeraterne ellers juble over, at politikerne i regeringsforhandlingerne var blevet enige om en redningsplanke for de cirka 70 børn, der siden 2016 er blevet udvist på baggrund af en integrationsvurdering.

Det fik straks de mange familier, der i kortere eller længere tid har været splittet over flere kontinenter, til at stille spørgsmålet: 'Hvornår?'

Mints papfar, Frank Thøgersen, begyndte allerede på den nye regerings første dag at drømme om, at Mint kunne flyve med sin mor, når Ratree den 5. august har en flybillet hjem.

Men da den nye lov, som skal åbne Mints dør tilbage til Danmark, først skal behandles i Folketinget, bliver det først efter den 8. oktober, når Folketinget åbner igen efter sommerferien.

Lige præcis den dag er det et år siden, at Mint vinkede farvel til sine klassekammerater, lillebror Malick og papfar i Danmark.

Siden den 8.oktober sidste år har Mint ikke været i Danmark.

Læs og se nærmere på: BT


SvarCiter
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 281
 

I snart 11 måneder har Mint ventet på en chance for at kunne vende tilbage til Danmark. Fredag sendte udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, hendes redningskrans i høring.

»Vi har allesammen travlt. Vi har allesammen læst de artikler. Men det skal være i orden, det vi laver,« siger den nye minister og tilføjer:

»Hvis vi skal være helt ærlige, så var det jo det, der gik galt sidste gang. Det gik for stærkt. Så jeg vil gerne have en process, hvor vi følger alle tidsfrister.«

Det 'lovsjusk', som ministeren selv kalder det, er nemlig skyld i, at bl.a. 14-årige Mint nu i snart et år har været i Thailand – mange tusinde kilometer væk fra sin lillebror og papfar – fordi hun ud fra loven vurderes 'ikke integrerbar' i Danmark.

En lov, som Mattias Tesfaye flere gange har slået fast, hverken kan forklares eller forsvares.

»Derfor har det stået øverst på min liste som minister at finde ud af, hvordan vi får det her håndteret,« siger han.

Fredag eftermiddag er et nyt lovforslag, som helt skal erstatte den gamle lov om integrationsvurdering af børn, derfor sendt i høring.

Ministeren vil nu give partierne ro til at læse både lovforslag og høringssvar igennem, før han i slutningen af september vil indkalde til nogle møder, hvor der eventuelt kan justeres på loven, før den sendes til afstemning.

Læs nærmere på:


SvarCiter
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 281
 

»Det er som en kæmpe rutsjebanetur. Hver gang tror man, at nu sker der noget, og så bliver man alligevel skuffet.«

Sådan siger Frank Thøgersen efter, at han i weekenden hørte statsminister Mette Frederiksen sige, at hans thailandske papdatter Mint og andre børn som hende skal have lov at vende tilbage til Danmark.

»Nu hjælper vi børn som Mint hjem til Danmark,« sagde statsministeren til sine partifæller fra talerstolen i Aalborg under socialdemokraternes kongres.

Det glæder Frank Thøgersen, som gennem de seneste 11 måneder har kæmpet for at få sin thailandske papdatter Mint tilbage til Danmark.

»Det er fint, at hun (Mette Frederiksen, red.) nævner det, men det er også lidt omkostningsfrit. Jeg føler nemlig ikke, der sker noget, det må jeg indrømme,« siger han.

Læs nærmere på: BT


SvarCiter
eddie
(@eddie)
Fast debattør
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 188
 

Jeg kan godt forstå, han er utålmodig. Men han må også accepter, at tingene skal laves ordentligt, og at ting tager tid. Ellers kunne han jo, som andre havde valgt at flytte mor og datter til Tyskland i et ½år.


SvarCiter
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 281
 

Statsminister Mette Frederiksen gjorde det under sin åbningstale - endnu en gang - klart, at hun vil føre en stram udlændingepolitik. Men den skal ramme de rigtige.

Og det er altså ikke 14-årige Mint fra Køge, forståes.

Mette Frederiksen ser det nemlig ikke 'i modstrid med håndfaste krav til integrationen at anerkende dem, der gør det godt,' lyder det i talen.

Regeringen har i dag sendt et lovprogram ud. Af lovprogrammet fremgår en ændring af udlændingeloven - en afskaffelse af kravet om vellykket integration - som punkt nummer to under udlændinge- og integrationsministerens planlagte forslag til lovændringer.

Ændring af udlændingeloven (Afskaffelse af kravet om vellykket integration i sager om familiesammenføring med børn og indførelse af en frist på 3 måneder for indgivelse af ansøgning) (Okt II)

Lovforslaget har til formål at afskaffe kravet om vellykket integration, der i dag stilles i visse sager om familiesammenføring med børn. I stedet indføres der en ny ordning, hvor der som udgangspunkt kun kan meddeles familiesammenføring til et barn, hvis ansøgningen indgives senest 3 måneder efter, at den herboende forælder har fået opholdstilladelse eller, hvis den herboende forælder har dansk indfødsret eller statsborgerskab i et af de andre nordiske lande, er tilmeldt folkeregistret. Ordningen vil finde anvendelse, hvor barnet opholder sig i hjemlandet eller et andet land sammen med den ene forælder eller anden fast omsorgsperson. Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om nye regler om familiesammenføring med børn mellem den daværende regering (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti fra februar 2019 og forståelsespapiret ”Retfærdig retning for Danmark” mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten fra juni 2019.

Lovforslaget har været sendt i høring og vil ifølge lovprogrammet blive fremsat i folketingssalen i anden del af okotober (efter den 15. oktober).

Læs nærmere på:


SvarCiter
Webmaster @ Thailand Portalen
(@webmaster)
Medlem Moderator
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 281
 

Et år er gået, et år er flået ud af en families liv.....

Siden den 8. oktober sidste år har Mint ikke sat sine ben på dansk jord. Hendes navn har derimod sneget sig ind på adskillige avisforsider, i nyhedsindslag, folketingsdebatter og ikke mindst statsministerens åbningstale i sidste uge.

Læs nærmere på: BT


SvarCiter
Kurt Rasmussen
(@honse)
Helt grøn debattør
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 2
 

@eddie

Ting tager tid. Men ævl tager evigheder.


SvarCiter
Kanosejleren
(@kanosejleren)
Fast debattør
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 157

SvarCiter
Kanosejleren
(@kanosejleren)
Fast debattør
Tilmeldt: 5 år siden
Indlæg: 157
 

På hendes skole, bliver der jublet.

https://www.bt.dk/samfund/mint-vender-hjem-vild-jubel-paa-skolen


SvarCiter
Side 6 / 6